Afdrukken

Rathenau talkshow Enriching Reality

Titel:
Rathenau talkshow Enriching Reality
Wanneer:
za, 24. oktober 2020, 14:30 h - 15:30 h
Categorie:
Evenement

Omschrijving

Talkshow Enriching Reality: Designing human-centered AR, VR and Voice applications’

zaterdag 24 oktober 2020

org: het Rathenau Instituut ‘

voertaal:engels
Tijd: van 14:30 tot 15:30 uur  

De talkshow is gratis te bekijken via een livestream op de website van de Dutch Design Week. De link komt te zijner tijd beschikbaar. Voor het volgen van het programma en de talkshow moet er een account aangemaakt worden.

Thema: ontwerpregels voor een rijkere digitale samenleving door immersieve technologie 

Ontmoet inspirerende makers en denkers en denk mee over de manier waarop nieuwe technologieën als augmented reality, virtual reality en spraaksystemen de levens van mensen raken. Wat zijn de voorwaarden waaronder deze technologieën de samenleving kunnen verrijken?

Tijdens  de Dutch Design Week 2020 gaan Rinie van Est en Jurriën Hamer van het Rathenau Instituut tijdens deze talkshow in gesprek met inspirerende gasten. Te weten Liza Cornet, die maatschappelijke implicaties van augmented reality op ons zelfbeeld onderzoekt aan de Universiteit Leiden, Maarten Lens-FitzGerald, oprichter van Open Voice, die pleit voor publieke kennis om spraaktechnologie te ontwikkelen die meer is dan een gadget en Rathenau Instituut Artist in Residence Nicky Liebregts. 

Toelichting:

Nieuwe technologieën, zoals augmented reality, virtual reality en spraaksystemen komen binnenkort binnen handbereik van iedereen. Daarmee gaan we een nieuwe fase in van de digitale samenleving. Onze interactie met de digitale wereld hoeft niet langer plaats te vinden via schermen, want met onze stem, onze ogen of een enkele beweging besturen we onze omgeving. Of stuurt die digitale wereld ons? Deze vraag staat centraal tijdens de talkshow.

Hoe gaan we met deze technologieën om? Wat is nep en wat is echt? En wat betekent dat voor degenen die deze kennis kunnen gebruiken om onze ervaringen zelfs in de fysieke ruimte te modificeren? Wat als de één een andere virtuele laag ziet dan de ander, want dat is wat deze technologieën nu al kunnen. Hoe voorkomen we dat men in de samenleving nog meer in ’verschillende werelden’ leeft?