E-mailadresAfdrukkenExport ICS

twee rechtszaken over structurele onrechtmatige aanmeldingen in EPD-LSP van Vrijbit versus AP

Titel:
twee rechtszaken over structurele onrechtmatige aanmeldingen in EPD-LSP van Vrijbit versus AP
Wanneer:
di, 15. oktober 2019, 09:00 h - 12:00 h
Locatie:
Utrecht
Categorie:
Rechtszaken

Omschrijving

Burgerrechtenvereniging Vrijbit is nu al jaren bezig om de toezichthouder bescherming persoonsgegevens(AP) te dwingen om in te grijpen tegen de grootschalige en structurele bezwaren tegen de aan(-en afmeld) procedure in het landelijke EPD-LSP.

Dit omdat we naast onze bezwaren tegen het systeem in elk geval wensen te bewerkstelligen dat er een eind wordt gemaakt aan de huidige procedures waardoor personen op onrechtmatige wijze (kunnen) worden aangemeld in het systeem( zoals tot nu toe aantoonbaar heel veel mensen zonder de vereiste toestemming en zelfs mensen tegen hun uitdrukkelijke wil in staan genoteerd als zouden zij toestemming hebben gegeven om hun medische gegevens ter beschikking te stellen voor het landelijke uitwisselingssyteem waar alle zorgverleners met en BIG registratie inzage in kunnen krijgen).

We eisen van AP dat men de beheerder van het systeem VZVZ er toe dwingt om toe te geven dat er mensen zijn aangemeld zonder dat zij correcte informatie hadden gekregen over wat hun toestemming inhield, we willen een log systeem laten afdwingen waarbij te controleren is wanneer en op grond van welke informatie zorgverleners patiƫnten/klanten laten registreren in het LSP, we willen een verificatieplicht zodat er een eind komt aan de situatie dat heel veel mensen helemaal niet weten of ze nou wel of niet in het systeem staan aangemeld en we willen dat fouten hersteld kunnen worden( ipv zoals nu enkel onrechtmatige aanmeldingen onder de vermelding 'toestemming ingetrokken' kunnen worden verwijderd).

Na een tergend lang voorproces van van handhavingsverzoeken, afwijzing daarvan en bezwaarprocedures daartegen is er nu een definitieve afwijzing van AP om in te grijpen zodat nu de stap naar de rechter kon worden gezet. En VZVZ ontkent daarbij ook tot op heden iedere verantwoordelijkheid.

Op 15 oktober worden hierover twee zittingen gehouden bij de rechtbank Midden-Nederland de eerste (m.b.t. concrete aanmeld casussen) om 9:00 uur de tweede (tegen de structurele problemen bij de aanmeldingen via apothekers) om 10:30 uur.

We zouden het zeer op prijs stellen als er mensen bij deze zittingen aanwezig zouden zijn, en dat geldt in hoge mate voor de aanwezigheid van alle bovenstaande geadresseerden die zo direct bij deze zaak betrokken zijn/waren.( en deze oproep in eigen achterban zouden willen uitzetten)

Meer inhoudelijke informatie(zoals de processtukken) worden op aanvraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  toegestuurd


Locatie

Locatie:
Utrecht