E-mailadresAfdrukkenExport ICS

EPD-LSP rechtzaak Jongejan-IGJ

Evenement

Titel:
EPD-LSP rechtzaak Jongejan-IGJ
Wanneer:
do, 12. september 2019, 11:00 h
Locatie:
Utrecht
Categorie:
Rechtszaken

Omschrijving

Rechtszaak dhr. Jongejan ( voormalig huisarts) versus inspectie IGJ met inzet vraag aan rechtbank tot vernietiging afwijzing van IGJ om m.b.t. aanmeldingen in het EPD-LSP door apothekers een verificatieplicht af te dwingen.

Aanleiding voor het verzoek d.d.4-2- 2018 vormde het feit dat dhr. Jongejan- notoir tegenstander van het onveilige uitwisselingssysteem- tot 3x over, zonder zijn toestemming daartoe te hebben verleend, via apothekers bleek te zijn aangemeld in het LSP onder vermelding dat hij wel toestemming zou hebben gegeven.

Waarmee hij zowel wat zichzelf betreft nu in feite gedwongen is om dagelijks te controleren of hij niet opnieuw onrechtmatig in het systeem staat aangemeld en daardoor zijn medische gegevens tegen zijn uitdrukkelijke wil in, ingezien kunnen worden door alle BIG geregistreerde zorgverleners en zorgverlenende instanties in Nederland).

Locatie: Rechtbank Midden-Nederland Vrouwe Justitiaplein 1 te Utrecht

Aanvang: 11:00 uur

zaaknummer: UTR19/803BESLU V60

Belangstellenden zijn van harte welkom

voor meer info zie:

https://www.zorgictzorgen.nl/igj-dient-verificatieplicht-tav-toestemming-delen-medische-data-breder-af-dwingen/

Voor meer info over de rechtszaken van Vrijbit versus toezichthouder AP die weigert in te grijpen tegen de beheerder van het EPD-LSP systeem en structurele fouten in aanmeldingssyteem via de apothekers zie: https://www.ikgeentoestemming.nl/index.php/2-uncategorised/16-epd-lsp,-hoe-staat-het-ermee-vrijbit-dwingt-toezichthouder-tot-optreden-tegen-onrechtmatige-epd-lsp-aanmeldingen.html

 


Locatie

Locatie:
Utrecht