E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Nieuwegein kiest: Voor of tegen de Wiv 2017

Titel:
Nieuwegein kiest: Voor of tegen de Wiv 2017
Wanneer:
wo, 7. maart 2018, 20:00 h
Categorie:
Debat

Omschrijving

De toegang voor de avond is gratis. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘7 maart’ of aan de balie in de bibliotheek.

https://wiv-onderdeloep.nl/node/63

Toelichting:

Mag de overheid alles van u weten als dat de veiligheid vergroot? Op 21 maart is er naast de gemeenteraadsverkiezingen ook het referendum over de Wiv 2017, de zogenoemde ‘sleepwet’. Maar wat houdt deze wet eigenlijk in? Mag de AIVD straks iedereen afluisteren? Stel uw vragen over de wet aan een panel van experts. Met o.a. Sander Schaepman, voormalig hoofd van rechercheafdelingen en bekend van het programma ‘Hunted’ en burgerbelangenorganisatie Bits of Freedom


Wat betekent deze wet voor u? Wie kan er bijvoorbeeld meekijken wat u via WhatsApp verstuurt en wat gebeurt er met deze gegevens? Deze en andere vragen kunt u op woensdagavond 7 maart voorleggen aan een panel van deskundigen die vanuit verschillende invalshoeken bij dit onderwerp betrokken zijn, zoals de organisatie Bits of Freedom die opkomt voor internetvrijheid. Meer info.