E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Freedom Not Fear weekend Brussel

Titel:
Freedom Not Fear weekend Brussel
Wanneer:
vr, 27. september 2013 - ma, 30. september 2013
Locatie:
Brussel - Brussel
Categorie:
Congressen

Omschrijving

Freedom Not Fear - internationale actiedagen van 27-30 september 2013

Freedom Not Fear 2013 Brussels – It’s getting hot! https://www.freedomnotfear.org/?p=263


Lokatie: "Mundo B" at Rue d'Edimbourg 26, Brussel België

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aankondiging: Wie er vorige keer bij was, zal er zeker opnieuw bij willen zijn. Wie er niet bij was, krijgt de kans om te ontdekken wat hij of zij de vorige jaren gemist heeft. Namelijk een extra lang weekend praten, luisteren, discussiëren en vooral netwerken met mensen uit heel Europa die zich actief inzetten voor het behoud van de persoonlijke vrijheid en lichamelijke integriteit.
Het wordt alweer de derde editie van de Freedom Not Fear in Brussel.

Meer weten over het programma, de opzet en vorige edities, alliantie en organisatie zie: https://wiki.vorratsdatenspeicherung.de/Freedom_Not_Fear_2013

Of beluister het audio interview (14-9) met Burgerrechtenvereniging Vrijbit op radio Centraal (BE)
over het doel en de opzet van de Freedom Not Fear beweging en het aanstaande actieweekend
FNF-2013 in Brussel, via: http://redactie.radiocentraal.be/Home/?p=4363

Deelname aan Freedom Not Fear is gratis, aanmelden niet nodig ( behalve voor sommige vergaderingen op maandag).

Voertaal is Engels: so  ‘Join our international meeting, be part of it, feel free to intervene and to initiate your own slot/workshop about a topic, that you are interested in. You’re welcome!’

Toelichting
In 2011 vond de Europese manifestatie Freedom Not Fear voor de eerste keer plaats in Brussel. Onder die noemer verzamelden van 17 tot 19 september organisaties, ngo's en activisten uit verschillende Europese landen zich om te protesteren tegen de controlewaan.
Freedom Not Fear is van oorsprong een Duits initiatief. Het ontstond in 2007, toen een aantal activisten en bezorgde burgers duidelijk wilden maken dat ze meer dan genoeg hadden van de toenemende controle en surveillance. Ze besloten tegen de controlewaan in te gaan en jaarlijks een internationale Freedom Not Fear te organiseren en kozen (symbolisch) voor de periode rond 9/11. Sedertdien zijn er, vooral in Duitsland, verschillende grote manifestaties geweest, maar ook een heleboel kleinschaliger acties en activiteiten in andere Europese landen.
In 2011 ontstond de idee om in Brussel een Europese Freedom Not Fear te organiseren. Veel beslissingen rond controle- en surveillancemaatregelen worden immers vanuit Europa beslist, ondersteund of gestuurd. Denk maar aan de dataretentierichtlijn, de Passenger Name Records, een instelling als Frontex, de plannen rond Indect, maar ook de ganse discussie rond netneutraliteit. Het was dus een logische volgende stap om met Freedom Not Fear naar het hart van Europa af te zakken.
Freedom Not Fear 2011 in Brussel was meteen een driedaagse, met een protestdag, een netwerkdag en een lobbydag.
Wegens groot succes werd in september 2012 opnieuw een weekend informatie uitgewisseld en overlegd over allerlei kwesties betreffende de almaar verder toenemende Privacy aantastingen en de tegenbeweging die dat heeft opgeroepen en afgesproken dat er in 2013 een derde editie zal plaatsvinden.

 


Locatie

Locatie:
Brussel
Plaats:
Brussel
Land:
Belgium